DEN ERHVERVSDRIVENDE FOND KULTURCENTER VENDSYSSEL

CVR-nr.: 36405112

Sæby Landevej 417

9830 Tårs


Årsrapport

1. januar 2023 - 31. december 2023

Årsrapporten er godkendt den
26/06/2024
Ulrich Jakobsen
Dirigent

Virksomhedsoplysninger

VirksomhedenDEN ERHVERVSDRIVENDE FOND KULTURCENTER VENDSYSSEL
Sæby Landevej 417
9830 Tårs
CVR-nr.:36405112
Regnskabsår:01/01/2023 - 31/12/2023
RevisorRevisionsfirmaet Peter Berg
Stygge Krumpens Vej 6
9300 Sæby
DK Danmark
CVR-nr.: 21052302
P-enhed:1001696109

Ledelsespåtegning

Ledelsen har dags dato behandlet og godkendt årsrapporten for regnskabsperioden 01. januar 2023 - 31. december 2023 for DEN ERHVERVSDRIVENDE FOND KULTURCENTER VENDSYSSEL.

Årsrapporten aflægges i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Det er ledelsens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af virksomhedens aktiver, passiver og finansielle stilling samt af resultatet.

Årsrapporten indstilles til generalforsamlingens godkendelse.



Tårs, den 24/05/2024

Bestyrelse
Ulrich Jakobsen
Gert Storgaard
Henrik Søttrup
Erik Rugholm Nielsen
Palle Agerdal

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Til Bestyrelsern:

Konklusion

Vi har revideret årsregnskabet for DEN ERHVERVSDRIVENDE FOND KULTURCENTER VENDSYSSEL for regnskabsåret 1. januar 2023 - 31. december 2023, der omfatter resultatopgørelse, balance og noter, herunder anvendt regnskabspraksis. Årsregnskabet udarbejdes efter årsregnskabsloven. Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr 31. december 2023 samt af resultatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret 1. januar 2023 - 31. december 2023 i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Grundlag for konklusion

Vi har udført vores revision i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark. Vores ansvar ifølge disse standarder og krav er nærmere beskrevet i revisionspåtegningens afsnit ”Revisors ansvar for revisionen af årsregnskabet”. Vi er uafhængige af selskabet i overensstemmelse med International Ethics Standards Board for Accountants’ internationale retningslinjer for revisorers etiske adfærd (IESBA Code) og de yderligere etiske krav, der er gældende i Danmark, ligesom vi har opfyldt vores øvrige etiske forpligtelser i henhold til disse krav og IESBA Code. Det er vores opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for vores konklusion.

Ledelsens ansvar for regnskabet

Ledelsen har ansvaret for udarbejdelsen af et årsregnskab, der giver et retvisende billede i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Ledelsen har endvidere ansvaret for den interne kontrol, som ledelsen anser for nødvendig for at udarbejde et årsregnskab uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl. Ved udarbejdelsen af årsregnskabet er ledelsen ansvarlig for at vurdere selskabets evne til at fortsætte driften; at oplyse om forhold vedrørende fortsat drift, hvor dette er relevant; samt at udarbejde årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift, medmindre ledelsen enten har til hensigt at likvidere selskabet, indstille driften eller ikke har andet realistisk alternativ end at gøre dette.

Revisors ansvar for revisionen af regnskabet

Vores mål er at opnå høj grad af sikkerhed for, om årsregnskabet som helhed er uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, og at afgive en revisionspåtegning med en konklusion. Høj grad af sikkerhed er et højt niveau af sikkerhed, men er ikke en garanti for, at en revision, der udføres i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark, altid vil afdække væsentlig fejlinformation, når sådan findes. Fejlinformationer kan opstå som følge af besvigelser eller fejl og kan betragtes som væsentlige, hvis det med rimelighed kan forventes, at de enkeltvis eller samlet har indflydelse på de økonomiske beslutninger, som regnskabsbrugerne træffer på grundlag af årsregnskabet.Som led i en revision, der udføres i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark, foretager vi faglige vurderinger og opretholder professionel skepsis under revisionen. Herudover:

Identificerer og vurderer vi risikoen for væsentlig fejlinformation i årsregnskabet, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, udformer og udfører revisionshandlinger som reaktion på disse risici samt opnår revisionsbevis, der er tilstrækkeligt og egnet til at danne grundlag for vores konklusion. Risikoen for ikke at opdage væsentlig fejlinformation forårsaget af besvigelser er højere end ved væsentlig fejlinformation forårsaget af fejl, idet besvigelser kan omfatte sammensværgelser, dokumentfalsk, bevidste udeladelser, vildledning eller tilsidesættelse af intern kontrol.

Opnår vi forståelse af den interne kontrol med relevans for revisionen for at kunne udforme revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke for at kunne udtrykke en konklusion om effektiviteten af selskabets interne kontrol.

Tager vi stilling til, om den regnskabspraksis, som er anvendt af ledelsen, er passende, samt om de regnskabsmæssige skøn og tilknyttede oplysninger, som ledelsen har udarbejdet, er rimelige.

Konkluderer vi, om ledelsens udarbejdelse af årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift er passende, samt om der på grundlag af det opnåede revisionsbevis er væsentlig usikkerhed forbundet med begivenheder eller forhold, der kan skabe betydelig tvivl om selskabets evne til at fortsætte driften. Hvis vi konkluderer, at der er en væsentlig usikkerhed, skal vi i vores revisionspåtegning gøre opmærksom på oplysninger herom i årsregnskabet eller, hvis sådanne oplysninger ikke er tilstrækkelige, modificere vores konklusion. Vores konklusioner er baseret på det revisionsbevis, der er opnået frem til datoen for vores revisionspåtegning. Fremtidige begivenheder eller forhold kan dog medføre, at selskabet ikke længere kan fortsætte driften.

Tager vi stilling til den samlede præsentation, struktur og indhold af årsregnskabet, herunder noteoplysningerne, samt om årsregnskabet afspejler de underliggende transaktioner og begivenheder på en sådan måde, at der gives et retvisende billede heraf.

Vi kommunikerer med den øverste ledelse om blandt andet det planlagte omfang og den tidsmæssige placering af revisionen samt betydelige revisionsmæssige observationer, herunder eventuelle betydelige mangler i intern kontrol, som vi identificerer under revisionen.

Udtalelse om ledelsesberetningen

Ledelsen er ansvarlig for ledelsesberetningen. Vores konklusion om årsregnskabet omfatter ikke ledelsesberetningen, og vi udtrykker ingen form for konklusion med sikkerhed om ledelsesberetningen. I tilknytning til vores revision af årsregnskabet er det vores ansvar at læse ledelsesberetningen og i den forbindelse overveje, om ledelsesberetningen er væsentligt inkonsistent med årsregnskabet eller vores viden opnået ved revisionen eller på anden måde synes at indeholde væsentlig fejlinformation. Vores ansvar er derudover at overveje, om ledelsesberetningen indeholder krævede oplysninger i henhold til årsregnskabsloven. Baseret på det udførte arbejde er det vores opfattelse, at ledelsesberetningen er i overensstemmelse med årsregnskabet og er udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabslovens krav. Vi har ikke fundet væsentlig fejlinformation i ledelsesberetningen.


Sæby, den 24/05/2024



Revisionsfirmaet Peter Berg
CVR-nr.: 21052302
Peter Berg, mne11306
registreret revisor

Ledelsesberetning

Hovedaktiviteter

Selskabets aktiviteter har primært bestået af udlejning af lokaler og restaurationsdrift mv..

Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold

Årets resultat udgør et underskud på kr.  104.634, fondens samlede aktivmasse på kr.    

297.575 og egenkapitalen er negativ med  kr. 79.276.

 

Der er ikke udbetalt honorar til bestyrelsen.

   
Årets resultat foreslåes disponeret i henhold til fordelingen under resultatopgørelsen.
   

Årets resultat anses for at være utilfredsstillende.

 

Fonden har mistet en del af grundkapitqalen, men forventer at denne genetableres ved fremtidig drift, således at grundkapitalen er reetableret om ca. 3 år.

 


Redegørelse for god fondsledelse

Anbefaling Fonden følger Fonden følger ikke
Fonden forklarer
Ikke relevant
1. Åbenhed og kommunikation
1.1 Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal udtale sig til offentligheden på den erhvervsdrivende fonds vegne, og om hvilke forhold. Retningslinjerne skal imødekomme behovet for åbenhed og interessenternes behov og mulighed for at opnå relevant opdateret information om fondens forhold. X    
2. Bestyrelsens opgaver og ansvar
2.1 Overordnede opgaver og ansvar
2.1.1 Det anbefales, at bestyrelsen med henblik på at sikre den erhvervsdrivende fonds virke i overensstemmelse med fondens formål og interesser mindst en gang årligt tager stilling til fondens overordnede strategi og uddelingspolitik med udgangspunkt i vedtægten. X    
2.2 Formanden og næstformanden for bestyrelsen
2.2.1 Det anbefales, at bestyrelsesformanden organiserer, indkalder og leder bestyrelsesmøderne med henblik på at sikre et effektivt bestyrelsesarbejde og skabe de bedst mulige forudsætninger for bestyrelsesmedlemmernes arbejde enkeltvis og samlet. X    
2.2.2 Det anbefales, at hvis bestyrelsen – ud over formandshvervet – undtagelsesvis anmoder bestyrelsesformanden om at udføre særlige driftsopgaver for den erhvervsdrivende fond, bør der foreligge en bestyrelsesbeslutning, der sikrer, at bestyrelsen bevarer den uafhængige overordnede ledelse og kontrolfunktion. Der bør sikres en forsvarlig arbejdsdeling mellem formanden, næstformanden, den øvrige bestyrelse og en eventuel direktion. X    
2.3 Bestyrelsens sammensætning og organisering
2.3.1 Det anbefales, at bestyrelsen løbende vurderer og fastlægger, hvilke kompetencer bestyrelsen skal råde over for bedst muligt at kunne udføre de opgaver, der påhviler bestyrelsen. X    
2.3.2 Det anbefales, at bestyrelsen med respekt af en eventuel udpegningsret i vedtægten sikrer en struktureret, grundig og gennemskuelig proces for udvælgelse og indstilling af kandidater til bestyrelsen. X    
2.3.3 Det anbefales, at bestyrelsesmedlemmer udpeges på baggrund af deres personlige egenskaber og kompetencer under hensyn til bestyrelsens samlede kompetencer, samt at der ved sammensætning og indstilling af nye bestyrelsesmedlemmer tages hensyn til behovet for fornyelse – sammenholdt med behovet for kontinuitet – og til behovet for mangfoldighed i relation til bl.a. erhvervs- og uddelingserfaring, alder og køn. X    
2.3.4 Det anbefales, at der årligt i ledelsesberetningen, og på den erhvervsdrivende fonds eventuelle hjemmeside, redegøres for sammensætningen af bestyrelsen, herunder for mangfoldighed, samt at der gives følgende oplysninger om hvert af bestyrelsens medlemmer:
  • den pågældendes navn og stilling,
  • den pågældendes alder og køn,
  • dato for indtræden i bestyrelsen, hvorvidt genvalg af medlemmet har fundet sted, og udløb af den aktuelle valgperiode,
  • medlemmets eventuelle særlige kompetencer,
  • den pågældendes øvrige ledelseshverv, herunder poster i direktioner, bestyrelser og tilsynsråd, inklusive ledelsesudvalg, i danske og udenlandske fonde, virksomheder, institutioner samt krævende organisationsopgaver,
  • hvilke medlemmer, der er udpeget af myndigheder/tilskudsyder m.v., og
  • om medlemmet anses for uafhængigt.
  X  
2.3.5 Det anbefales, at flertallet af bestyrelsesmedlemmerne i den erhvervsdrivende fond ikke samtidig er medlemmer af bestyrelsen eller direktionen i fondens dattervirksomhed(-er), medmindre der er tale om et helejet egentligt holdingselskab. X    
2.4 Uafhængighed
2.4.1 Det anbefales, at en passende del af bestyrelsens medlemmer er uafhængige. Består bestyrelsen (eksklusiv medarbejdervalgte medlemmer) af op til fire medlemmer, bør mindst ét medlem være uafhængigt. Består bestyrelsen af mellem fem til otte medlemmer, bør mindst to medlemmer være uafhængige. Består bestyrelsen af ni til elleve medlemmer, bør mindst tre medlemmer være uafhængige og så fremdeles. Et bestyrelsesmedlem anses i denne sammenhæng ikke for uafhængig, hvis den pågældende:
  • er, eller inden for de seneste tre år har været, medlem af direktionen eller ledende medarbejder i fonden eller en væsentlig dattervirksomhed eller associeret virksomhed til fonden,
  • inden for de seneste fem år har modtaget større vederlag, herunder uddelinger eller andre ydelser, fra fonden/koncernen eller en dattervirksomhed eller associeret virksomhed til fonden i anden egenskab end som medlem af fondens bestyrelse eller direktion,
  • inden for det seneste år har haft en væsentlig forretningsrelation (f.eks. personlig eller indirekte som partner eller ansat, aktionær, kunde, leverandør eller ledelsesmedlem i selskaber med tilsvarende forbindelse) med fonden/koncernen eller en dattervirksomhed eller associeret virksomhed til fonden,
  • er, eller inden for de seneste tre år har været, ansat eller partner hos ekstern revisor,
  • har været medlem af fondens bestyrelse eller direktion i mere end 12 år,
  • er i nær familie med eller på anden måde står personer, som ikke betragtes som uafhængige, særligt nær,
  • er stifter eller væsentlig gavegiver, hvis fonden har til formål at yde støtte til disses familie eller andre, som står disse særligt nær, eller
  • er ledelsesmedlem i en organisation, en anden fond eller lignende, der modtager eller gentagne gange inden for de seneste fem år har modtaget væsentlige donationer fra fonden.
X    
2.5 Udpegningsperiode
2.5.1 Det anbefales, at bestyrelsens medlemmer som minimum udpeges for en periode på to år, og maksimalt for en periode på fire år. X    
2.5.2 Det anbefales, at der for medlemmerne af bestyrelsen fastsættes en aldersgrænse, som offentliggøres i ledelsesberetningen eller på fondens hjemmeside.   X  
2.6 Evaluering af arbejdet i bestyrelsen og i direktionen
2.6.1 Det anbefales, at bestyrelsen fastlægger en evalueringsprocedure, hvor bestyrelsen, formanden og de individuelle medlemmers bidrag og resultater årligt evalueres, og at resultatet drøftes i bestyrelsen. X    
2.6.2 Det anbefales, at bestyrelsen én gang årligt evaluerer en eventuel direktions og/eller administrators arbejde og resultater efter forud fastsatte klare kriterier. X    
3. Ledelsens vederlag
3.1 Det anbefales, at medlemmer af bestyrelsen i erhvervsdrivende fonde aflønnes med et fast vederlag, samt at medlemmer af en eventuel direktion aflønnes med et fast vederlag, eventuelt kombineret med bonus, der ikke bør være afhængig af regnskabsmæssige resultater. Vederlaget bør afspejle det arbejde og ansvar, der følger af hvervet. X    
3.2 Det anbefales, at der i årsregnskabet gives oplysning om det samlede vederlag, hvert medlem af bestyrelsen og en eventuel direktion modtager fra den erhvervsdrivende fond og fra andre virksomheder i koncernen. Endvidere bør der oplyses om eventuelle andre vederlag som bestyrelsesmedlemmer, bortset fra medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen, modtager for varetagelsen af opgaver for fonden, dattervirksomheder af fonden eller tilknyttede virksomheder til fonden. X    

Redegørelse for fondens uddelingspolitik

Med baggrund i nuværende økonomiske situation, forventer ledelsen ikke at der inden for de kommende 5 - 10 år skal ske uddelinger fra fonden.


Anvendt regnskabspraksis

Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for Regnskabsklasse B.
GENERELT:
 
Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med Årsregnskabslovens bestemmelser og efter samme regnskabspraksis som sidste år. Årsrapporten er aflagt efter årsregnskabslovens regnskabsklasse B.
 
RESULTATOPGØRELSEN:
 
Omsætning:
 
Nettoomsætningen omfatter udlejninng af lokaler og salg i restaurant mv og medtages i det år, hvor udlejningen har fundet sted eller leveringen har fundet sted.
 
Vareforbrug:
 
I vareforbrug er medtaget de omkostninger som er medgået til at præstere omsætningen.
 
Andre eksterne omkostninger:
 
Andre eksterne omkostninger omfatter lønninger, reklame, lokaleomkostninger, administration m.v..
 
Periodisering:
 
Omkostningerne er periodiseret således, at de dækker perioden frem til regnskabsårets udløb.
 
Skat:
 
Skat af årets resultat udgiftsføres dels med den skat, som forventes pålignet årets skattepligtige indkomst, og dels årets beregnede eventualskat. Procenttillæg eller godtgørelse til selskabsskatten medregnes i forfalds- eller udbetalingsåret.
 
BALANCEN:

 

Anlægsaktiver:

 

Anlægsaktiverne måles til anskaffelses- eller kostpris med fradrag af akkumulerede af- og nedskrivninger.

Afskrivningerne tilsigter en systematisk afskrivning af aktiverne over den forventede brugstid.

 

Afskrivningerne sker lineært og foretages således:

        Driftsmidler (skrapværdi kr. 0) …….…………………………...……..…       5 - 8 år

 

Småanskaffelser af materielle anlægsaktiver med en anskaffelsessum på under kr. 14.100 udgiftsføres straks.

 

Tilgodehavender:
 
Tilgodehavender hos debitorer måles til amotiseret kostpris, hvilket sædvanligvis svarer til nominel værdi. Der er foretaget hen-sættelse til imødegåelse af eventuelle tab.
 
Eventualskatteaktiv:
 
Eventualskat beregnes med 22% af forskellen mellem de bogførte værdier og skattemæssige værdier.
 
Gældsforpligtelser:
 

Gældsforpligtelser omfatter leverandører samt anden gæld og måles til amortiseret kostpris, hvilket sædvanligvis svarer til nominel værdi.

Resultatopgørelse 1. jan. 2023 - 31. dec. 2023

Note 2023 2022
kr. kr.
Bruttofortjeneste/Bruttotab 903.073 1.289.986
Personaleomkostninger 1 -998.286 -1.078.799
Af- og nedskrivninger af materielle og immaterielle anlægsaktiver -25.811 -21.393
Resultat af ordinær primær drift -121.024 189.794
Øvrige finansielle omkostninger -13.122 -10.754
Ordinært resultat før skat -134.146 179.040
Skat af årets resultat 29.512 -39.389
Årets resultat -104.634 139.651
Forslag til resultatdisponering
Overført resultat -104.634 139.651
I alt -104.634 139.651

Balance 31. december 2023

Aktiver

Note 2023 2022
kr. kr.
Andre anlæg, driftsmateriel og inventar 63.084 41.777
Materielle anlægsaktiver i alt 63.084 41.777
Anlægsaktiver i alt 63.084 41.777
Udskudte skatteaktiver 177.269 147.757
Andre tilgodehavender 53.432 52.177
Tilgodehavender i alt 230.701 199.934
Likvide beholdninger 3.790 72.265
Omsætningsaktiver i alt 234.491 272.199
Aktiver i alt 297.575 313.976

Balance 31. december 2023

Passiver

Note 2023 2022
kr. kr.
Registreret kapital mv. 300.000 300.000
Overført resultat -379.276 -274.643
Egenkapital i alt -79.276 25.357
Gæld til banker 5.030
Leverandører af varer og tjenesteydelser 179.566 72.266
Skyldig moms og afgifter 63.369 71.336
Anden gæld, herunder skyldige skatter og skyldige bidrag til social sikring 128.886 103.609
Kortfristede gældsforpligtelser i alt 376.851 288.619
Gældsforpligtelser i alt 376.851 288.619
Passiver i alt 297.575 313.976

Noter

1. Personaleomkostninger

  2023 2022
  kr. kr.
Løn og gager 831.135 894.500
Pensionsbidrag 141.765 156.516
Andre omkostninger til social sikring 25.386 25.783
  998.286 1.076.799

2. Oplysning om eventualforpligtelser

 

Der er indgået lejekontrakt med en restlejeperiode på 24 måneder, med en samlet lejeforpligtelse på kr. 960.000.

3. Information om vederlag til ledelsesorganer og særlige incitamentsprogrammer

Der er ikke udbetalt honorar eller løn til bestyrelsen, og der er ingen incitamentsprogrammer overfor ledelsen.
 

4. Information om gennemsnitligt antal ansatte

2023
Gennemsnitligt antal ansatte 2
false false false true Erhvervsstyrelsen Regnskab Basis 31/12/2022 01/01/2022 Revisionspåtegning false false false false Revisionsfirmaet Peter Berg Stygge Krumpens Vej 6 9300 Sæby 364051122023-01-012023-12-31 364051122023-01-012023-12-311 364051122023-01-012023-12-310 364051122023-01-012023-12-311 364051122023-01-012023-12-312 364051122023-01-012023-12-313 364051122023-01-012023-12-314 364051122023-01-012023-12-312 364051122022-01-012022-12-31 364051122023-12-31 364051122022-12-31 iso4217:DKK