Havgus ApS

CVR-nr.: 39628643

Valhøjs Alle 66B st th

2610 Rødovre


Årsrapport

1. december 2020 - 30. november 2021

Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den
15/12/2021
Jan Jensen
Dirigent

Virksomhedsoplysninger

VirksomhedenHavgus ApS
Valhøjs Alle66B st th
2610Rødovre
e-mailadresse:havgusen@gmail.com
CVR-nr:39628643
Regnskabsår:01/12/2020 - 30/11/2021
RevisorRevico, statsautoriseret revisor v/Poul Mahrt
Rathsacksvej4
1862Frederiksberg C
DKDanmark
CVR-nr:27795188
P-enhed:1010728041

Ledelsespåtegning

Ledelsen har dags dato behandlet og godkendt årsrapporten for regnskabsperioden 01. december 2020 - 30. november 2021 for Havgus ApS.

Årsrapporten aflægges i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Det er ledelsens opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af virksomhedens aktiver, passiver og finansielle stilling samt af resultatet.

Årsrapporten indstilles til generalforsamlingens godkendelse.



København , den 15/12/2021

Direktion
Jan Jensen



Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Til kapitalejerne i Havgus ApS

Konklusion

Vi har revideret årsregnskabet for Havgus ApS for regnskabsåret 1. december 2020 - 30. november 2021, der omfatter resultatopgørelse, balance og noter, herunder anvendt regnskabspraksis. Årsregnskabet udarbejdes efter årsregnskabsloven. Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr 30. november 2021 samt af resultatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret 1. december 2020 - 30. november 2021 i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Grundlag for konklusion

Vi har udført vores revision i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark. Vores ansvar ifølge disse standarder og krav er nærmere beskrevet i revisionspåtegningens afsnit ”Revisors ansvar for revisionen af årsregnskabet”. Vi er uafhængige af selskabet i overensstemmelse med International Ethics Standards Board for Accountants’ internationale retningslinjer for revisorers etiske adfærd (IESBA Code) og de yderligere etiske krav, der er gældende i Danmark, ligesom vi har opfyldt vores øvrige etiske forpligtelser i henhold til disse krav og IESBA Code. Det er vores opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for vores konklusion.

Ledelsens ansvar for regnskabet

Ledelsen har ansvaret for udarbejdelsen af et årsregnskab, der giver et retvisende billede i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Ledelsen har endvidere ansvaret for den interne kontrol, som ledelsen anser for nødvendig for at udarbejde et årsregnskab uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl. Ved udarbejdelsen af årsregnskabet er ledelsen ansvarlig for at vurdere selskabets evne til at fortsætte driften; at oplyse om forhold vedrørende fortsat drift, hvor dette er relevant; samt at udarbejde årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift, medmindre ledelsen enten har til hensigt at likvidere selskabet, indstille driften eller ikke har andet realistisk alternativ end at gøre dette.

Revisors ansvar for revisionen af regnskabet

Vores mål er at opnå høj grad af sikkerhed for, om årsregnskabet som helhed er uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, og at afgive en revisionspåtegning med en konklusion. Høj grad af sikkerhed er et højt niveau af sikkerhed, men er ikke en garanti for, at en revision, der udføres i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark, altid vil afdække væsentlig fejlinformation, når sådan findes. Fejlinformationer kan opstå som følge af besvigelser eller fejl og kan betragtes som væsentlige, hvis det med rimelighed kan forventes, at de enkeltvis eller samlet har indflydelse på de økonomiske beslutninger, som regnskabsbrugerne træffer på grundlag af årsregnskabet.Som led i en revision, der udføres i overensstemmelse med internationale standarder om revision og de yderligere krav, der er gældende i Danmark, foretager vi faglige vurderinger og opretholder professionel skepsis under revisionen. Herudover:

Identificerer og vurderer vi risikoen for væsentlig fejlinformation i årsregnskabet, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, udformer og udfører revisionshandlinger som reaktion på disse risici samt opnår revisionsbevis, der er tilstrækkeligt og egnet til at danne grundlag for vores konklusion. Risikoen for ikke at opdage væsentlig fejlinformation forårsaget af besvigelser er højere end ved væsentlig fejlinformation forårsaget af fejl, idet besvigelser kan omfatte sammensværgelser, dokumentfalsk, bevidste udeladelser, vildledning eller tilsidesættelse af intern kontrol.

Opnår vi forståelse af den interne kontrol med relevans for revisionen for at kunne udforme revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke for at kunne udtrykke en konklusion om effektiviteten af selskabets interne kontrol.

Tager vi stilling til, om den regnskabspraksis, som er anvendt af ledelsen, er passende, samt om de regnskabsmæssige skøn og tilknyttede oplysninger, som ledelsen har udarbejdet, er rimelige.

Konkluderer vi, om ledelsens udarbejdelse af årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift er passende, samt om der på grundlag af det opnåede revisionsbevis er væsentlig usikkerhed forbundet med begivenheder eller forhold, der kan skabe betydelig tvivl om selskabets evne til at fortsætte driften. Hvis vi konkluderer, at der er en væsentlig usikkerhed, skal vi i vores revisionspåtegning gøre opmærksom på oplysninger herom i årsregnskabet eller, hvis sådanne oplysninger ikke er tilstrækkelige, modificere vores konklusion. Vores konklusioner er baseret på det revisionsbevis, der er opnået frem til datoen for vores revisionspåtegning. Fremtidige begivenheder eller forhold kan dog medføre, at selskabet ikke længere kan fortsætte driften.

Tager vi stilling til den samlede præsentation, struktur og indhold af årsregnskabet, herunder noteoplysningerne, samt om årsregnskabet afspejler de underliggende transaktioner og begivenheder på en sådan måde, at der gives et retvisende billede heraf.

Vi kommunikerer med den øverste ledelse om blandt andet det planlagte omfang og den tidsmæssige placering af revisionen samt betydelige revisionsmæssige observationer, herunder eventuelle betydelige mangler i intern kontrol, som vi identificerer under revisionen.

Udtalelse om ledelsesberetningen

Ledelsen er ansvarlig for ledelsesberetningen. Vores konklusion om årsregnskabet omfatter ikke ledelsesberetningen, og vi udtrykker ingen form for konklusion med sikkerhed om ledelsesberetningen. I tilknytning til vores revision af årsregnskabet er det vores ansvar at læse ledelsesberetningen og i den forbindelse overveje, om ledelsesberetningen er væsentligt inkonsistent med årsregnskabet eller vores viden opnået ved revisionen eller på anden måde synes at indeholde væsentlig fejlinformation. Vores ansvar er derudover at overveje, om ledelsesberetningen indeholder krævede oplysninger i henhold til årsregnskabsloven. Baseret på det udførte arbejde er det vores opfattelse, at ledelsesberetningen er i overensstemmelse med årsregnskabet og er udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabslovens krav. Vi har ikke fundet væsentlig fejlinformation i ledelsesberetningen.


Frederiksberg C, 15/12/2021



Poul Mahrt ,mne10279
Statsaut. Revisor
Revico, statsautoriseret revisor v/Poul Mahrt
CVR:27795188

Ledelsesberetning

Selskabets væsentligste aktiviteter er honorarer for vurdering af konkursboer og formidling af salg fra konkursboer, samt i mindre grad produktion og salg af saunaer.

 

Selskabets resultat vurderes som tilfredsstillende af ledelsen, når det tages i betragtning, at Havgus ApS som kerneprodukt har vurdering af konkursboer og formidling af salg fra konkursboer, som har været på det laveste markedsniveau i 32 år, grundet de danske corona hjælpepakker.

Havgus ApS har derfor investeret i at udvikle ny software, med baggrund i at effektivisere arbejdet med konkursboer.

Ledelsen forventer et kraftigt stigende antal konkurser de kommende år, og vi vil kunne hjælpe selskabets eksisterende og nye kunder med at få afviklet sagerne hurtigere og langt mere effektivt med vores nye software.

Ledelsen forventer derfor en væsentlig fremgang på omsætning og på bundlinjen i de kommende år.

 

Der er ikke efter balancedagen indtruffet væsentlige begivenheder.


Anvendt regnskabspraksis

Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for Regnskabsklasse B.

Årsrapporten for Havgus ApS er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for en klasse B-virksomhed.

 

Årsrapporten er aflagt efter følgende regnskabspraksis og aflægges i danske kroner.

 

Anvendt regnskabspraksis er uændret i forhold til sidste regnskabsår.

 

Generelt om indregning og måling

I resultatopgørelsen indregnes indtægter i takt med, at de indtjenes. Herunder indregnes værdireguleringer af finansielle aktiver og forpligtelser. I resultatopgørelsen indregnes ligeledes alle omkostninger, herunder afskrivninger, nedskrivninger og hensatte forpligtelser samt tilbageførsler som følge af ændrede regnskabsmæssige skøn af beløb, der tidligere har været indregnet i resultatopgørelsen.

 

Aktiver indregnes i balancen, når det er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil tilflyde selskabet, og aktivets værdi kan måles pålideligt.

 

Forpligtelser indregnes i balancen, når det er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil fragå selskabet, og forpligtelsens værdi kan måles pålideligt.

 

Ved første indregning måles aktiver og forpligtelser til kostpris. Efterfølgende måles aktiver og forpligtelser som beskrevet nedenfor for hver enkelt regnskabspost.

 

Visse finansielle aktiver og forpligtelser måles til amortiseret kostpris, hvorved der indregnes en konstant effektiv rente over løbetiden. Amortiseret kostpris opgøres som oprindelig kostpris med fradrag af eventuelle afdrag samt tillæg/fradrag af den akkumulerede amortisering af forskellen mellem kostpris og nominelt beløb. Herved fordeles kurstab og kursgevinst over aktivets eller forpligtelsens løbetid.

 

Ved indregning og måling tages hensyn til forudsigelige tab og risici, der fremkommer inden årsrapporten aflægges, og som vedrører forhold, der eksisterede på balancedagen.

 

Omregning af fremmed valuta

Transaktioner i fremmed valuta omregnes til transaktionsdagens kurs. Valutakursdifferencer, der opstår mellem transaktionsdagens kurs og kursen på betalingsdagen, indregnes i resultatopgørelsen som en finansiel post.

 

Tilgodehavender, gæld og andre monetære poster i fremmed valuta, som ikke er afregnet på balancedagen, omregnes til balancedagens valutakurs. Forskellen mellem balancedagens kurs og kursen på tidspunktet for tilgodehavendets eller gældens opståen indregnes i resultatopgørelsen under finansielle indtægter og omkostninger.

 

Resultatopgørelsen

 

Bruttofortjeneste

Bruttofortjeneste indeholder nettoomsætning, ændring i lagre af færdigvarer under fremstilling, arbejde udført for egen regning og opført under aktiver, andre driftsindtægter samt eksterne omkostninger.

 

Nettoomsætning indregnes i resultatopgørelsen, såfremt levering og risikoovergang til køber har fundet sted inden årets udgang, og såfremt indtægten kan opgøres pålideligt og forventes modtaget. Nettoomsætningen indregnes eksklusive moms og afgifter og med fradrag af rabatter i forbindelse med salget.

Vareforbrug omfatter omkostninger til køb af råvarer og hjælpematerialer med fradrag af rabatter samt årets forskydning i varebeholdningerne.

 

Andre eksterne omkostninger omfatter omkostninger til distribution, salg, reklame, administration, lokaler, tab på debitorer og operationelle leasingomkostninger.

 

Personaleomkostninger

Personaleomkostninger omfatter løn og gager, inklusive feriepenge og pensioner samt andre omkostninger til social sikring mv. til selskabets medarbejdere. I personaleomkostninger er fratrukket modtagne godtgørelser fra offentlige myndigheder.

 

Finansielle poster

Finansielle poster omfatter renteindtægter og -omkostninger samt realiserede og urealiserede kursavancer og -tab vedrørende finansielle aktiver og forpligtelser. Finansielle indtægter og omkostninger indregnes i resultatopgørelsen med de beløb, der vedrører regnskabsåret.

 

Skat af årets resultat

Årets skat, der består af årets aktuelle selskabsskat og ændring i udskudt skat, indregnes i resultatopgørelsen med den del, der kan henføres til årets resultat, og direkte i egenkapitalen med den del, der kan henføres til årets resultat, og direkte i egenkapitalen med den del, der kan henføres til posteringer direkte på egenkapitalen.

 

 

Balancen

 

Immaterielle anlægsaktiver

Goodwill

Erhvervet goodwill måles til kostpris med fradrag af akkumulerede afskrivninger. Goodwill afskrives lineært over den vurderede økonomiske brugstid, der er vurderet til 10 år.

Projektudvikling måles til kostpris med fradrag af akkumulerede afskrivninger. Projektudvikling afskrives lineært over den forventede økonomiske  brugstid, der er vurderet til 4 år.

 

Materielle anlægsaktiver

Driftsmidler

Driftsmidler måles til kostpris og afskrives lineært over forventet økonomisk brugstid, der er vurderet til 4 år.

 

Finansielle anlægsaktiver

Deposita

Deposita er målt til anskaffelsepris.

 

Varebeholdninger

Varebeholdninger måles til kostpris efter FIFO-metoden. Er nettorealisationsværdien af varebeholdninger lavere end kostprisen, nedskrives der til denne lavere værdi.

 

Kostpris for handelsvarer samt råvarer og hjælpematerialer omfatter anskaffelsespris med tillæg af hjemtagelsesomkostninger.

 

Nettorealisationsværdien for varebeholdninger opgøres som salgssum med fradrag af såvel færdiggørelsesomkostninger som omkostninger, der afholdes for at effektuere salget.

 

Nettorealisationsværdien fastsættes under hensyntagen til omsættelighed, kurans og udvikling i forventet  salgspris.

 

Tilgodehavender

Tilgodehavender måles til amortiseret kostpris, hvilket sædvanligvis svarer til nominel værdi. Der nedskrives til nettorealisationsværdien med henblik på at imødegå forventede tab.

Likvide beholdninger

Likvide beholdninger omfatter indeståender i pengeinstitutter og kontantbeholdninger.

 

 

Egenkapital - udbytte

Udbytte som forventes udbetalt for året, vises som en særskilt post under egenkapitalen. Foreslået udbytte indregnes som en forpligtelse på tidspunktet for vedtagelse på generalforsamlingen.

 

Selskabsskat og udskudt skat

Aktuelle skattetilgodehavender og -forpligtelser indregnes i balancen med det beløb, der kan beregnes på grundlag årets forventede skattepligtige indkomst reguleret for skat af tidligere års skattepligtige indkomster samt for betalte acontoskatter.

 

Udskudt skat er skatten af alle midlertidige forskelle mellem regnskabsmæssig og skattemæssig værdi af aktiver og forpligtelser opgjort på grundlag af den planlagte anvendelse af aktivet henholdsvis afvikling af forpligtelsen.

 

Udskudt skat måles på grundlag af de skatteregler og skattesatser, der med balancedagens lovgivning vil være gældende, når den udskudte skat forventes udløst som aktuel skat.

 

Gældsforpligtelser

Gældsforpligtelser måles til amortiseret kostpris, hvilket sædvanligvis svarer til nominel værdi.

Resultatopgørelse 1. dec. 2020 - 30. nov. 2021

Note 2020/21 2019/20
kr. kr.
Bruttofortjeneste/Bruttotab 498.409 467.916
Personaleomkostninger -55.493
     Lønninger -306.551 -50.247
     Pensioner 0
     Andre omkostninger til social sikring -3.313 -5.246
     Andre personaleomkostninger -90.219
Af- og nedskrivninger af materielle og immaterielle anlægsaktiver -35.520 0
Resultat af ordinær primær drift 62.806 412.423
     Andre finansielle omkostninger -1.483 -10.552
Ordinært resultat før skat 61.323 401.871
Skat af årets resultat 5.386 -92.246
Årets resultat 66.709 309.625
Forslag til resultatdisponering
Overført til reserve for iværksætterselskab 39.999
Overført resultat 66.709 269.626
I alt 66.709 309.625

Balance 30. november 2021

Aktiver

Note 2020/21 2019/20
kr. kr.
     Udviklingsprojekter under udførelse 283.900
Immaterielle anlægsaktiver i alt 283.900
Andre anlæg, driftsmateriel og inventar 166.980 130.000
Materielle anlægsaktiver i alt 166.980 130.000
Udskudte skatteaktiver 7.057
Finansielle anlægsaktiver i alt 7.057
Anlægsaktiver i alt 457.937 130.000
Fremstillede varer og handelsvarer 392.000 100.000
Varebeholdninger i alt 392.000 100.000
Tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser 141.393 138.750
Igangværende arbejder for fremmed regning 43.750
Periodeafgrænsningsposter 198.000
Tilgodehavender i alt 185.143 336.750
Likvide beholdninger 8.305 570
Omsætningsaktiver i alt 585.448 437.320
Aktiver i alt 1.043.385 567.320

Balance 30. november 2021

Passiver

Note 2020/21 2019/20
kr. kr.
Registreret kapital mv. 40.000 1
     Reserve for Iværksætterselskab 39.999
     Reserve for udviklingsomkostninger 221.442
Overført resultat 381.669 274.961
Egenkapital i alt 643.111 314.961
Hensættelse til udskudt skat 64.268
Hensatte forpligtelser i alt 64.268
Leverandører af varer og tjenesteydelser 78.472 61.794
Skyldig selskabsskat 96.304 96.304
Anden gæld, herunder skyldige skatter og skyldige bidrag til social sikring 56.512 84.947
Gæld til selskabsdeltagere og ledelse 104.718 9.314
Kortfristede gældsforpligtelser i alt 336.006 252.359
Gældsforpligtelser i alt 336.006 252.359
Passiver i alt 1.043.385 567.320

Noter

1. Information om gennemsnitligt antal ansatte

2020/21
Gennemsnitligt antal ansatte 1
false false false true Erhvervsstyrelsen Regnskab Basis 30/11/2020 01/12/2019 Revisionspåtegning false false false false Revico ApS Rathsacksvej 4, 1862 Frederiksberg C 396286432020-12-012021-11-30 396286432020-12-012021-11-301 396286432020-12-012021-11-300 396286432020-12-012021-11-302 396286432019-12-012020-11-30 396286432020-12-012021-11-30fsa:TransferredToReserveForEntrepreneurialCompanyMember 396286432019-12-012020-11-30fsa:TransferredToReserveForEntrepreneurialCompanyMember 396286432020-12-012021-11-30fsa:RetainedEarningsMember 396286432019-12-012020-11-30fsa:RetainedEarningsMember 396286432021-11-30 396286432020-11-30 iso4217:DKK